- -10%
- Nowy

Justyna Pardyka
Gdy jedzenie boli… Czas działać!
To z myślą o Tobie powstała ta książka!
Wskazówkom towarzyszy kilkadziesiąt przepisów na przepyszne dania z czytelną informacją, w jakiej diecie mogą być wykorzystane.
Dostępny
Bezpieczne Płatności dzięki PayPal i Dotpay
Darmowa dostawa od 129 złotych
Jesteśmy Dla Was od poniedziałku do piątku 8:00-16:00
Gdy jedzenie boli… Czas działać!
Jedzenie nie kojarzy Ci się z przyjemnością, ale raczej z bólem i przykrymi dolegliwościami? Zastanawiasz się nad kolejnymi kęsami: czy możesz sobie na nie pozwolić, czy też znowu opłacisz je biegunką, zgagą albo wzdęciami? Zdiagnozowano u Ciebie lub u kogoś bliskiego schorzenie przewodu pokarmowego i nie wiesz, jak dalej postępować? Czujesz się zagubiona po lekturze porad w internecie?
To z myślą o Tobie powstała ta książka!
Justyna Pardyka, dietetyczka omawia najczęstsze schorzenia przewodu pokarmowego, m.in.: refluks, wrzody żołądka i dwunastnicy, zapalenie żołądka, zespół jelita drażliwego, czy SIBO. Jakie są objawy? Jak powinna przebiegać diagnostyka i leczenie? Jaka jest najlepsza dieta? Wskazuje, na jakie składniki diety należy najbardziej zwrócić uwagę. Analizuje powszechnie znane diety pod kątem ich zastosowania w leczeniu schorzeń przewodu pokarmowego, a wśród nich:
Dieta lekkostrawna
Dieta ubogoresztkowa
Dieta bez glutenu
Dieta bez laktozy
Dieta Cedars-Sinai
Dieta low-FODMAP
Dieta SCD
Specyficzna dieta SIBO – protokół dr Siebecker
Dieta GAPS – Gut And Psychology Syndrom – zespół psychologiczno-jelitowy
Bi-Phasic Diet
Dieta elementarna i półelementarna
Dieta śródziemnomorska
Dieta DASH
Dieta fleksitariańska
Wskazówkom towarzyszy kilkadziesiąt przepisów na przepyszne dania z czytelną informacją, w jakiej diecie mogą być wykorzystane. Jeśli do tej pory jedzenie kojarzyło Ci się głównie z bólem i cierpieniem, dzięki tej książce będziesz mógł odkryć radość i przyjemność, jaka z niego płynie.
Justyna Pardyka - członkini Polskiego Stowarzyszenia Dietetyków. Autorka bloga kulinarnego Kucharzyca.pl. Interesuje się zaburzeniami odżywiania, wpływem różnych diet na zdrowie człowieka, szczególnie w kontekście różnych trendów żywieniowych i poszukiwań „diety cud”. Zajmuje się również fotografią, zwłaszcza kulinarną. Jej działania można śledzić m.in. w mediach społecznościowych (@kucharzyca).
Książka Nie czas na wymówki. Zdrowe odżywianie dla zabieganych to idealna pozycja dla tych, którzy w codziennym ferworze zajęć porzucają zdrowe nawyki lub odkładają zadbanie o zdrowie „na spokojniejszy czas”.
Pozycja przedstawia zjawisko seksu w sieci z perspektywy całej specyfiki. Analiza wielu informacji, wyników badań przedstawia omawiane zagadnienie w szerokim kontekście. Książka warta lektury.
Jak nie dać się oszukać?
Autorka, bazując na rzetelnych badaniach, rozprawia się z powszechnymi mitami na temat poszczególnych produktów, suplementów, popularnych diet czy sposobów odżywiania. Wnioski ujmuje w postaci prostych rekomendacji, co jeść, a czego unikać. Dzięki tej książce każdy będzie mógł w sposób racjonalny, z korzyścią dla zdrowia, podejmować codzienne decyzje o swoim żywieniu.
Superfoods to żywność, która ma w sobie wysoką zawartość cennych składników, takich jak witaminy, składniki mineralne, antyoksydanty, aminokwasy, peptydy i białka, wielonasycone kwasy tłuszczowe, koenzymy, jak również błonnik pokarmowy.
Wspaniały poradnik dla rodziców dzieci w wieku od 6 do 16 lat, którzy borykają się z różnymi problemami: stale kłócącym się rodzeństwem, kłopotami dziecka w szkole, buntowniczymi nastolatkami czy brakiem umiejętności komunikacji i wspólnej zabawy.