Owoc noni (Morinda citrifolia) spożywany jest od ponad 2000 lat przez ludność zamieszkującą Polinezję, jest źródłem witamin, minerałów i przeciwutleniaczy.
Sok pozyskiwany z owoców noni charakteryzuje się oryginalnym, wytrawnym smakiem i aromatem. Wspomaga witalność oraz funkcjonowanie układu odpornościowego. Zawiera składniki odżywcze, budulcowe i energetyczne, które wspomagają utrzymanie organizmu w stanie optymalnego zdrowia. Polecany jest szczególnie osobom intensywnie pracującym, uczącym się oraz obciążonym stresem.
Przedstawiamy książkę, która będzie idealnym punktem wyjścia do rozmów o Polsce i o tym, co to znaczy być Polakiem. Wielu dorosłych myśli, że te tematy zbyt trudne dla małych dzieci, ale Elementarz dowodzi, że wcale tak nie jest! Zawarte w nim treści przedstawione są za pomocą wesołych, łatwo wpadających w ucho wierszyków, uzupełnione pięknymi ilustracjami, zdjęciami i mapami.
Choć dzięki postępom fizyki i astronomii potrafimy prześledzić życie i śmierć gwiazd, usłyszeć drgania czasoprzestrzeni i dostrzec łunę Wielkiego Wybuchu, kosmos wciąż kryje przed nami wiele tajemnic.
Proponuje niezwykłą wizytę w prywatnych apartamentach papieskich, prowadząc krok po kroku przez kolejne sale ozdobione zachwycającymi freskami Rafaela.
W Piśmie Świętym jest aż 150 psalmów. Wszystkie są mądre i należą do najpiękniejszych modlitw biblijnych.. Jednak dla dzieci mogą okazać się one zbyt trudne. Dlatego właśnie powstał ten modlitewnik – prosty, zrozumiały i oddający wiernie treść biblijnej Księgi Psalmów – którego autorką jest Ewa Skarżyńska, poetka i ceniona autorka książek dla dzieci.
Ten album ma dwie ogromne zalety: z jednej strony pokazuje nam w oszałamiającej jakości i w dużych rozmiarach ponad 300 reprodukcji dzieł malarskich Caravaggia, powiększonych detali jego obrazów oraz prac innych artystów, z drugiej strony jest obszerną i pisaną przez wybitnego europejskiego historyka sztuki analizą twórczości geniusza, który wieku zrewolucjonizował malarstwo.
Bogaty zbiór przepisów kulinarnych świadczy, że kuchnia kresowa to nie tylko wyszukane, szlacheckie i magnackie dania. To przede wszystkim smakowite i wykwintne potrawy, przygotowywane nierzadko z prostych, ogólnodostępnych składników, przepyszne jadło, które dawniej serwowano na polskich stołach.
Autor sięgając do dziejów dawnej Rzeczypospolitej przypomina też tradycje i kresowe zwyczaje.
Łaska związania z objawieniami w Fatimie ciągle trwa i owocuje. Wystarczy wspomnieć słowa ks. Luciano Guerra – wieloletniego rektora fatimskiego sanktuarium – „Fatima nie powiedziała ostatniego słowa. Fatima będzie wielkim znakiem naszych czasów”. Podobnie wypowiadał się Papież Benedykt XVI: „Łudziłby się ten, kto sądziłby, że prorocka misja Fatimy została zakończona”.