- -2,00 zł

Kuchnia polskich Kresów
- ISBN : 978-83-7399-846-9
- Okładka : twarda
- Wymiary : 175 x 250 mm
- Ilość stron : 312
Bogaty zbiór przepisów kulinarnych świadczy, że kuchnia kresowa to nie tylko wyszukane, szlacheckie i magnackie dania. To przede wszystkim smakowite i wykwintne potrawy, przygotowywane nierzadko z prostych, ogólnodostępnych składników, przepyszne jadło, które dawniej serwowano na polskich stołach.
Autor sięgając do dziejów dawnej Rzeczypospolitej przypomina też tradycje i kresowe zwyczaje.
Najniższa cena produktu 37,90 zł z dnia 26.03.2023
Bogaty zbiór przepisów kulinarnych świadczy, że kuchnia kresowa to nie tylko wyszukane, szlacheckie i magnackie dania. To przede wszystkim smakowite i wykwintne potrawy, przygotowywane nierzadko z prostych, ogólnodostępnych składników, przepyszne jadło, które dawniej serwowano na polskich stołach. Znajdziemy tu receptury na śledzia pocztowego w miodowym sosie, tradycyjny chłodnik litewski, sztuki mięs kraszone świeżymi i suszonymi ziołami, bliny wołyńskie – gryczane, gęś pieczoną w winie, a także desery, orzeźwiające napoje oraz rozgrzewające i leczące nalewki.
Autor sięgając do dziejów dawnej Rzeczypospolitej przypomina też tradycje i kresowe zwyczaje. Idealna propozycja dla osób emocjonalnie związanych z Kresami, ale również do tych, którzy pragną poznać smaki staropolskiej kuchni.
Opis
- ISBN
- 978-83-7399-846-9
- Okładka
- twarda
- Wymiary
- 175 x 250 mm
- Ilość stron
- 312
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: