• -3,00 zł
Dzika kuchnia łąk i lasów

Dzika kuchnia z łąk i lasów

Monika Gajewska-Okonek
  • Okładka : twarda
  • Wymiary : 165 x 240 mm
  • Ilość stron : 192
  • ISBN : 978-83-8222-610-2

Wokół nas jest mnóstwo roślin, które z powodzeniem możemy wykorzystać do przygotowywania smacznych potraw. Warto wybrać się na spacer do lasu, na łąkę lub pole za miastem i wrócić z koszem roślin, z których stworzymy wyjątkowe i pyszne dania.

36,95 zł 39,95 zł

Najniższa cena produktu 36,95 zł z dnia 25.04.2024

Darmowa wysyłka od 149,00 zł
help_outlineZapytaj o produkt
Dzika kuchnia z łąk i lasów

Dzika kuchnia z łąk i lasów

Wokół nas jest mnóstwo roślin, które z powodzeniem możemy wykorzystać do przygotowywania smacznych potraw. Warto wybrać się na spacer do lasu, na łąkę lub pole za miastem i wrócić z koszem roślin, z których stworzymy wyjątkowe i pyszne dania.

Akceptuję zasady polityki prywatności  

redeem
Kupując ten produkt możesz zebrać 3 punktów lojalnościowych . Twój koszyk będzie zawierał 3 punktów Punkty możesz wymienić na kod rabatowy 1,50 zł .


account_circleWyślij do znajomego
Dzika kuchnia z łąk i lasów

Dzika kuchnia z łąk i lasów

Wokół nas jest mnóstwo roślin, które z powodzeniem możemy wykorzystać do przygotowywania smacznych potraw. Warto wybrać się na spacer do lasu, na łąkę lub pole za miastem i wrócić z koszem roślin, z których stworzymy wyjątkowe i pyszne dania.

Akceptuję zasady polityki prywatności  

W naszym otoczeniu napotykamy na niezliczoną ilość roślin, które często bezwiednie mijamy, nie zdając sobie sprawy, jak wiele wartości odżywczych w sobie kryją. Z pierwszych młodych ziół i chwastów, takich jak: pokrzywa, podagrycznik, bluszczyk kurdybanek, lebioda czy mniszek lekarski, niegdyś przyrządzano zupy, które nie tylko zaspokajały głód, ale też dostarczały niezbędnych witamin. Do pieczenia chleba i placków wykorzystywano z kolei mąkę z żołędzi, orzeszków bukowych a nawet pałki wodnej. Z mniszka lekarskiego, żołędzi i bukwi parzono kawę. Dziś wiele tych przepisów odeszło w zapomnienie. Niektóre warzywa, dawniej bardzo popularne, obecnie są rzadko stosowane w kuchni. Nazwy, takie jak brukiew, topinambur czy skorzonera, dla wielu osób brzmią egzotycznie. Warto wiedzieć, że są nie tylko wyjątkowo zdrowe, ale także smaczne.

Monika Gajewska-Okonek
K04657

Opis

Okładka
twarda
Wymiary
165 x 240 mm
Ilość stron
192
ISBN
978-83-8222-610-2

Komentarze

Opinie mogą być dodawane tylko przez klientów, którzy kupili ten produkt

Loading...