- -15,00 zł

Katarzyna Olejniczak, Anna Piekarczyk
Ból stawów dotyka niemal każdego. Czasem mija szybko, ale zdarza się również, że jest sygnałem poważnych schorzeń. Kiedy należy się niepokoić? Jakie choroby może zwiastować? Jak można sobie pomóc? Badania naukowe wskazują na bardzo korzystny wpływ diety na przebieg leczenia.
W magazynie
Bezpieczne Płatności dzięki PayPal i Dotpay
Darmowa dostawa od 129 złotych
Jesteśmy Dla Was od poniedziałku do piątku 8:00-16:00
Ból stawów dotyka niemal każdego. Czasem mija szybko, ale zdarza się również, że jest sygnałem poważnych schorzeń. Kiedy należy się niepokoić? Jakie choroby może zwiastować? Jak można sobie pomóc? Badania naukowe wskazują na bardzo korzystny wpływ diety na przebieg leczenia.
Autorki podpowiadają, o jakie składniki należy wzbogacić swoją dietę w poszczególnych schorzeniach reumatoidalnych m.in. takich jak RZS, fibromialgia, łuszczyca stawowa. Omawiają rolę suplementacji, a także psychiki w leczeniu tych chorób. Rozprawiają się z mitami na temat żywienia, podają gotowe jadłospisy oraz liczne przepisy, dzięki którym można bezpiecznie i sprawnie wprowadzić ich zalecenia do codziennego menu.
Autorka w przystępny sposób wyjaśnia różnice między alergią a nietolerancją pokarmową. Rozprawia się z mitami na temat diet eliminacyjnych. Proponuje przepisy i listy zamienników zakazanych produktów.
Kompleksowy poradnik z najnowszymi doniesieniami naukowymi dotyczącymi zaleceń w chorobie Hashimoto oraz zbiór przepisów, z których samodzielnie można stworzyć kompletny jadłospis na wiele tygodni!
W tej książce przytoczono wiele ciekawostek o pracy pszczół, dzięki którym każdy doceni ich wysiłek i lepiej zrozumie, ile im zawdzięczamy i jak ważne są dla całej przyrody. Jednak szczególnie wartościowe są szczegółowe wskazówki, dzięki którym każdy będzie umiał optymalnie wykorzystywać lecznicze działanie miodu, wosku i pyłku pszczelego oraz stosować i dawkować propolis i mleczko pszczele.
Autorka w swojej książce obala mity dietetyczne, wymienia najczęściej popełniane błędy żywieniowe i ujawnia prawdziwych sprawców zbędnych kalorii.
Z książki dowiemy się między innymi, jakie są rodzaje cukrzycy i czym się ona różni od insulinooporności. Co to jest indeks glikemiczny i jak najkorzystniej łączyć składniki w domowym menu dla naszego zdrowia.
Miód jest jednym z najstarszych leków znanych ludzkości. Jednak pszczoły wytwarzają nie tylko miód, ale również pyłek kwiatowy, pierzgę, kit, mleczko, jad czy wosk. Dzięki tej książce poznasz ich zastosowanie lecznicze i w każdej chwili będziesz mógł z nich skorzystać. Ich działanie często jest silniejsze od leków, a ogromną zaletę stanowi brak skutków ubocznych.
Od tysięcy lat herbaciane drzewo (łac. Melaleuca alternifolia) o białych kwiatach rozsiewa swój zapach na wybrzeżu Nowej Południowej Walii i od tysięcy lat australijscy Aborygeni czerpią z niego leczniczy nektar o barwie stopionego kryształu.
Opracowanie zawiera pełen zestaw informacji o właściwościach drzewa herbacianego a także receptury jak przygotować poszczególne medykamenty.
Poradnik zawiera kompletne jadłospisy wraz z przepisami oraz szczegółową charakterystyką wybranych diet oczyszczających organizm. Wśród opisanych planów odżywiania znalazły się diety Ornisha, DASH, SIRT, śródziemnomorska, bogatoresztkowa, ketogeniczna oraz post leczniczy.
Dr nauk medycznych Ewa Krawczyk odpowiada na wszystkie istotne pytania: W jaki sposób można się zarazić koronawirusem? Jak się uchronić przed zarażeniem?
Jakie są pierwsze objawy zarażenia koronawirusem? Jakie badania można wykonać, by wykryć koronawirusa?
Jak odróżnić koronawirus od przeziębienia czy grypy? Czy można być nosicielem bezobjawowo?