• -4,80 zł
Co jeść, aby być zdrowym

Co jeść, aby być zdrowym

  • Okładka : miękka
  • Wymiary : 165 x 240 mm
  • Ilość stron : 448
  • ISBN : 978-83-8168-875-8

Od tego, co jemy, zależy nasze zdrowie. Czy jesteś przekonany, że zdrowo się odżywiasz? Choroby przewlekłe są obecnie największym zagrożeniem dla rozwoju gospodarki na całym świecie. Schorzenia wywołane stylem życia zabijają 50 milionów ludzi rocznie - prawie dwa razy więcej niż choroby zakaźne. Przekonaj się, czy na pewno wiesz, co jesz, aby nie wpaść w pułapkę żywieniową.

69,90 zł 74,70 zł

Najniższa cena produktu 69,90 zł z dnia 28.03.2024

Darmowa wysyłka od 149,00 zł
help_outlineZapytaj o produkt
Co jeść, aby być zdrowym

Co jeść, aby być zdrowym

Od tego, co jemy, zależy nasze zdrowie. Czy jesteś przekonany, że zdrowo się odżywiasz? Choroby przewlekłe są obecnie największym zagrożeniem dla rozwoju gospodarki na całym świecie. Schorzenia wywołane stylem życia zabijają 50 milionów ludzi rocznie - prawie dwa razy więcej niż choroby zakaźne. Przekonaj się, czy na pewno wiesz, co jesz, aby nie wpaść w pułapkę żywieniową.

Akceptuję zasady polityki prywatności  

redeem
Kupując ten produkt możesz zebrać 6 punktów lojalnościowych . Twój koszyk będzie zawierał 6 punktów Punkty możesz wymienić na kod rabatowy 3,00 zł .


account_circleWyślij do znajomego
Co jeść, aby być zdrowym

Co jeść, aby być zdrowym

Od tego, co jemy, zależy nasze zdrowie. Czy jesteś przekonany, że zdrowo się odżywiasz? Choroby przewlekłe są obecnie największym zagrożeniem dla rozwoju gospodarki na całym świecie. Schorzenia wywołane stylem życia zabijają 50 milionów ludzi rocznie - prawie dwa razy więcej niż choroby zakaźne. Przekonaj się, czy na pewno wiesz, co jesz, aby nie wpaść w pułapkę żywieniową.

Akceptuję zasady polityki prywatności  

Model żywienia - czy wiesz, co jesz?

Istnieje obszar, w którym zbiegają się wszystkie najważniejsze sprawy współczesnego świata: obowiązujący model żywienia. Tworzą ją metody produkcji, dystrybucji i promocji produktów spożywczych, a także nasze wybory żywieniowe, marnowanie żywności oraz polityka żywnościowa, która sprowadza na świat niewyobrażalne cierpienie i niszczy nasz kapitał ludzki, społeczny i ekonomiczny, a także prowadzi do destrukcji środowiska naturalnego. To jedzenie nas zabija. Choroby autoimmunologiczne, cukrzyca, brak odporności, choroby serca i przewlekłe - to najczęstsze przyczyny śmierci w obecnych czasach, a wpływ na to ma jakość pożywienia.

Autorytet w dziedzinie zdrowego odżywiania, dr Mark Hyman, ostrzega

Autor tej książki jest lekarzem. Jego głównym zadaniem jest uwalnianie ludzi od cierpienia i chorób. Jako lekarz medycyny funkcjonalnej skupia się na pierwotnych przyczynach schorzeń i postrzega ciało jako swoisty ekosystem. Dieta jest podstawową przyczyną śmierci, niepełnosprawności i cierpienia. Na przestrzeni ostatnich 100 lat, a jeszcze bardziej ostatnich 40 lat, nasza żywność uległa ogromnej przemianie. Spożywamy coraz więcej wysokoprzetworzonych produktów powstających na bazie zbóż (pszenicy, kukurydzy, soi). Jeśli zła dieta i żywność pozbawiona wartości odżywczych jest naszym największym zabójcą, to dlaczego wciąż ją spożywamy?

Możesz zadbać o siebie, środowisko i planetę

Zdobyta przez Autora wiedza, zawarta w tej książce, z pewnością wywoła szok i przerażenie. Skłoni też do działania i zmian wadliwego systemu produkcji żywności, który powoli niszczy ludzi i środowisko. Skłoni cię do stworzenia nowego modelu żywienia, który dostarczy pełnowartościowej, bogatej w składniki odżywcze żywności. Zdrowe odżywianie sprawi, że zwalczysz głód i problem otyłości. Nowy model żywienia pomoże ci rozwiązać najtrudniejsze problemy, czyli choroby, takie jak cukrzyca, otyłość, brak odporności, choroby autoimmunologiczne. Dzięki nowemu modelowi żywieniowemu możesz odbudować ekosystem i glebę. Ponadto możesz ochronić ograniczone zasoby wodne, zmniejszyć zanieczyszczenie środowiska oraz bioróżnorodność i zapobiec zmianom klimatycznym.

 

Zmień model żywienia, a pozbędziesz się chorób

Najpotężniejszym narzędziem umożliwiającym zatrzymanie światowej epidemii chorób chronicznych jest pożywienie. To, co jesz wpływa również na ocalenie środowiska naturalnego, cofnięcie zmian klimatycznych, uporanie się z problemem biedy i niesprawiedliwości społecznej i ożywienie ekonomii. Rośliny, które hodujemy, sposób, w jaki to robimy, oraz to, co decydujemy się jeść każdego dnia, ma ogromny wpływ nie tylko na obwód naszej talii, ale także na planetę i światową gospodarkę. Jeśli zaczniesz od siebie i zmienisz produkty, które jesz, ocalisz swoje zdrowie i planetę.

 

K04134

Opis

Okładka
miękka
Wymiary
165 x 240 mm
Ilość stron
448
ISBN
978-83-8168-875-8

Komentarze

Opinie mogą być dodawane tylko przez klientów, którzy kupili ten produkt

Loading...