• -5,00 zł
Sama słodycz. Ciasta, torty i desery

Sama słodycz. Ciasta, torty i desery

Joanna Matyjek
  • Okładka : twarda
  • Wymiary : 190 x 240 mm
  • Ilość stron : 344
  • ISBN : 978-83-8132-282-9

Najsłodsza książką do czytania! Ponad 90 przepisów na: bezy, kremy, syropy, tarty, cista tradycyjne, serniki, torty, ptysie i eklery. Proste i wykwintne przepisy dla początkujących i zaawansowanych w sztuce cukierniczej. Każdy znajdzie coś dla siebie. 

64,90 zł 69,90 zł

Najniższa cena produktu 64,90 zł z dnia 29.03.2024

Darmowa wysyłka od 149,00 zł
help_outlineZapytaj o produkt
Sama słodycz. Ciasta, torty i desery

Sama słodycz. Ciasta, torty i desery

Najsłodsza książką do czytania! Ponad 90 przepisów na: bezy, kremy, syropy, tarty, cista tradycyjne, serniki, torty, ptysie i eklery. Proste i wykwintne przepisy dla początkujących i zaawansowanych w sztuce cukierniczej. Każdy znajdzie coś dla siebie. 

Akceptuję zasady polityki prywatności  

redeem
Kupując ten produkt możesz zebrać 6 punktów lojalnościowych . Twój koszyk będzie zawierał 6 punktów Punkty możesz wymienić na kod rabatowy 3,00 zł .


account_circleWyślij do znajomego
Sama słodycz. Ciasta, torty i desery

Sama słodycz. Ciasta, torty i desery

Najsłodsza książką do czytania! Ponad 90 przepisów na: bezy, kremy, syropy, tarty, cista tradycyjne, serniki, torty, ptysie i eklery. Proste i wykwintne przepisy dla początkujących i zaawansowanych w sztuce cukierniczej. Każdy znajdzie coś dla siebie. 

Akceptuję zasady polityki prywatności  

Joanna Matyjek, autorka bloga „Odczaruj gary” dzieli się swoimi przepisami przy okazji opowiadając historie rodzinnych wypieków, ale także inspiruje i zachęca do eksperymentowania. Pomiędzy przepisami opowieści o tym jak powstawały i skąd pochodzą słodkości. Czy wiecie, że pierwsze na świecie torty wyrabiane były z ciasta chlebowego? To były rarytasy na jakie nie wszyscy mogli sobie pozwolić a słynną wielbicielką tortów była królowa Francji Maria Antonina. Dlaczego karmel to wynalazek Arabów? Kim była Anna Pavlova na której cześć nazwano pewien rodzaj bezy? Skąd pochodzą tradycyjne mazurki? Czym różnią się faworki od chrustu? Mnóstwo anegdot do czytania przy okazji pieczenia i delektowania się słodkimi potrawami.

Joanna Matyjek
K04397

Opis

Okładka
twarda
Wymiary
190 x 240 mm
Ilość stron
344
ISBN
978-83-8132-282-9

Komentarze

Opinie mogą być dodawane tylko przez klientów, którzy kupili ten produkt

Loading...