- -2,00 zł
- Nowy

Kuchnia myśliwska to zbiór przepisów na dania z dziczyzny. Obecnie dziczyzna znacznie rzadziej króluje na polskich stołach, i to nie tylko dlatego, że Polacy jedzą coraz mniej mięsa, ograniczając je ze względów zdrowotnych lub etycznych.
Produkt dostępny na zamówienie
Bezpieczne Płatności dzięki PayPal i Dotpay
Darmowa dostawa od 129 złotych
Jesteśmy Dla Was od poniedziałku do piątku 8:00-16:00
Kuchnia myśliwska to zbiór przepisów na dania z dziczyzny, opracowane m.in. na podstawie dawnych książek kulinarnych, a także nowoczesnych trendów kulinarnych.
Wspaniałe polskie puszcze i lasy od wieków zamieszkują sarny, jelenie, łosie, dziki, zające i ptactwo, które w dawnych czasach niezwykle często gościły na stołach bogaczy. Wspólne polowania szlachty oraz królewskie łowy jesienią i zimą były wówczas ważną okazją do spotkań towarzyskich, a także stanowiły preludium do kilkudniowych uczt, na które zjeżdżali goście z najdalszych zakątków kraju, a czasami nawet z zagranicy.
Obecnie dziczyzna znacznie rzadziej króluje na polskich stołach, i to nie tylko dlatego, że Polacy jedzą coraz mniej mięsa, ograniczając je ze względów zdrowotnych lub etycznych. Pokutuje przekonanie, że to mięso wymagające skomplikowanego przyrządzania, a nie każdy ma czas, by planować obiad kilka dni wcześniej. Warto jednak zadać sobie nieco trudu, bo dobrze przygotowana dziczyzna to prawdziwy rarytas.
Nieoceniony poradnik do walki z rakiem - najbardziej inwazyjną chorobą dzisiejszych czasów.
Utalentowany szef kuchni Valentin Nraudeau podaje przepisy na desery KLASYCZNE I LIGHT. Obie wersje słodkości łatwo przygotować, są niezwykle smaczne i zachwycają wyglądem! Wszystkie desery są przygotowywane na bazie owoców.
Co nam daje las? Spokój, wytchnienie, poprawę zdrowia psychicznego ale nie tylko. Wędrówki po lesie podnoszą naszą odporność, wspomagają leczenie wielu chorób, takich jak astma, alergie czy depresja. A poza tym są powszechnie dostępne i darmowe!