• -5,00 zł
Rzym od kuchni. Śladami historii najsłynniejszych dań Wiecznego Miasta

Rzym od kuchni. Śladami historii najsłynniejszych dań Wiecznego Miasta

Magdalena Wolińska-Riedi
  • Okładka : miękka ze skrzydełkami
  • Wymiary : 140 x 205 mm
  • Ilość stron : 288
  • Rok wydania : 2024
  • Wydawca : SIW ZNAK; ul. Madalińskiego 9; 30-303 Kraków; tel. +48 12 324 97 75; sklep@znak.com.pl
  • ISBN : 978-83-240-6911-8

Magdalena Wolińska-Riedi, autorka książki "Mój Rzym" oraz watykańskiej trylogii z bestsellerową "Kobietą w Watykanie", od ponad dwudziestu lat mieszka w samym sercu Wiecznego Miasta. Tym razem w swojej opowieści zabiera nas na niezwykły spacer po historii najsłynniejszych rzymskich dań.

49,99 zł 54,99 zł

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 54,99 zł -5,00 zł

Najniższa cena produktu 49,99 zł z dnia 08.02.2025

Darmowa wysyłka od 149,00 zł
help_outlineZapytaj o produkt
Rzym od kuchni. Śladami historii najsłynniejszych dań Wiecznego Miasta

Rzym od kuchni. Śladami historii najsłynniejszych dań Wiecznego Miasta

Magdalena Wolińska-Riedi, autorka książki "Mój Rzym" oraz watykańskiej trylogii z bestsellerową "Kobietą w Watykanie", od ponad dwudziestu lat mieszka w samym sercu Wiecznego Miasta. Tym razem w swojej opowieści zabiera nas na niezwykły spacer po historii najsłynniejszych rzymskich dań.

Akceptuję zasady polityki prywatności  

redeem
Kupując ten produkt możesz zebrać 4 punktów lojalnościowych . Twój koszyk będzie zawierał 4 punktów Punkty możesz wymienić na kod rabatowy 2,00 zł .


account_circleWyślij do znajomego
Rzym od kuchni. Śladami historii najsłynniejszych dań Wiecznego Miasta

Rzym od kuchni. Śladami historii najsłynniejszych dań Wiecznego Miasta

Magdalena Wolińska-Riedi, autorka książki "Mój Rzym" oraz watykańskiej trylogii z bestsellerową "Kobietą w Watykanie", od ponad dwudziestu lat mieszka w samym sercu Wiecznego Miasta. Tym razem w swojej opowieści zabiera nas na niezwykły spacer po historii najsłynniejszych rzymskich dań.

Akceptuję zasady polityki prywatności  

Poczujemy zapach świeżych ziół i aromatycznych przypraw, odkryjemy smak chrupiącej bruschetty, prawdziwej rzymskiej pizzy i doskonałego makaronu, jaki zjeść można tylko tutaj. Poznamy dzieje rodzin, które od pokoleń prowadzą restauracje w sercu Rzymu, kultywując tradycję przodków i bazując na prastarych przepisach.

Wyruszymy wraz z autorką na spacer po nieodkrytych zaułkach miasta, by trafić do lokali, które pachną tradycją, historią i miłością do rzymskiej kuchni – pełnej smaku, aromatu i pikanterii. Dowiemy się, co odróżnia pizzę rzymską od neapolitańskiej, w której dzielnicy znajduje się najstarsza restauracja świata, dlaczego figi są najlepszym dodatkiem do letniego obiadu i czemu warto zamawiać wino stołowe.

Autorka zaprosi nas również do swojej kuchni, dzieląc się z czytelnikami przepisami, dzięki którym będziemy mogli zmysłami przenieść się do Wiecznego Miasta i „skosztować” Rzymu w naszym własnym domu.

Magdalena Wolińska-Riedi
K05491

Opis

Okładka
miękka ze skrzydełkami
Wymiary
140 x 205 mm
Ilość stron
288
Rok wydania
2024
Wydawca
SIW ZNAK; ul. Madalińskiego 9; 30-303 Kraków; tel. +48 12 324 97 75; sklep@znak.com.pl
ISBN
978-83-240-6911-8

Komentarze

Opinie mogą być dodawane tylko przez klientów, którzy kupili ten produkt

Loading...