Czekolada do picia ciemna klasyczna

Belgijska klasyczna czekolada pitna o lekkiej nucie gorzkiego kakao, aromatyczna, gęsta i aksamitna.

24,90 zł
Brutto

W magazynie

Ilość

 

Bezpieczne Płatności dzięki PayPal i Dotpay

 

Darmowa dostawa od 99 złotych

 

Jesteśmy Dla Was od poniedziałku do piątku 8:00-16:00

Oddajemy w Wasze ręce czekoladę Ethiopian Cross — ręcznie wytwarzaną w małej rodzinnej manufakturze. Jej podstawą jest prawdziwa, aromatyczna belgijska czekolada w oryginalnym połączeniu smaków. Do jej produkcji stosowane są wyłącznie naturalne składniki: prawdziwe masło kakaowe oraz najlepsza, naturalna wanilia. To nadaje naszej czekoladzie niepowtarzalny smak i aromat i sprawia, że dosłownie rozpływa się w ustach.

Kupując tę czekoladę, wspierasz misję salezjańską w Shire, w Etiopii

Shire to miasteczko położone na północy kraju. Misja salezjańska rozpoczęła tu swoją działalność w 2008 roku. Szczególnego wsparcia wymaga praca wśród dzieci i młodzieży, przede wszystkim biednej, opuszczonej i zagrożonej.

Składniki: czekolada (miazga kakaowa, cukier, masło kakaowe, emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy)

Masa kakaowa w czekoladzie min. 60%

Może zawierać: mleko, orzechy i zboża zawierające gluten.

Masa netto:200g.

Przepis dla aktywnych:

1. Ciemna czekolada: zagotować 300 ml mleka wraz z 200 ml kremowej śmietanki ( min. 30% tłuszczu).

2. Wsypać całą zawartość opakowania (200g) i ponownie zagotować ciągle mieszając. Doprowadzić do pożądanej gęstości gotując przez około 2-3 minuty.

Ilość: 6 filiżanek czekolady pitnej o śmietankowym posmaku.

Przepis dla koneserów:

1. Zagotować 200 ml mleka.

2. Wsypać do gorącego mleka zawartość opakowania (200g).

3. Mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji.

Ilość: 4 małe filiżanki gęstej czekolady o skoncentrowanym smaku i aromacie. W celu uzyskania lżejszej konsystencji można dolać więcej mleka według własnego uznania.

Deser czekoladowy:

1. Pokruszyć herbatniki i wsypać je do szklanych pucharków.

2. Przygotować czekoladę według przepisu dla aktywnych zmniejszając ilośc mleka o 150 ml.

3. Zalać herbatniki czekoladą i wstawić do lodówki do stężenia na ok 4 godziny.

4. Przed podaniem dodać na wierzch kremowy jogurt grecki.

5. Udekorować świeżymi owocami (maliny, truskawki, owoce) lub bakaliami.

Ilość 6-8 porcji.

Czekoladowe inspiracje:

1. Dodaj do ciemnej czekolady pitnej sproszkowaną papryczkę chili.

2. Dodaj do ciemnej czekolady sproszkowany kardamon, cynamon i ałkę lodów waniliowych.

3. Latem zmieszaj ciemną czekoladę z lodami i miętą.

D00308

Specyficzne kody

Komentarze

Napisz swoją opinię

Czekolada do picia ciemna klasyczna

Belgijska klasyczna czekolada pitna o lekkiej nucie gorzkiego kakao, aromatyczna, gęsta i aksamitna.

Napisz swoją opinię