• -20,00 zł
Co Ci leży na sercu? Dieta w chorobach układu krążenia

Co Ci leży na sercu? Dieta w chorobach układu krążenia

  • ISBN : 978-83-8043-770-8
  • Okładka : miękka
  • Wymiary : 165 x 220 mm
  • Ilość stron : 256

Książka Ewy Trusewicz „Co Ci leży na sercu? Dieta w chorobach układu krążenia” nie jest kolejnym poradnikiem o tym, jak należy odżywiać się w miażdżycy. Dzięki niej zrozumiesz, co się dzieje w Twoim organizmie. Przekonasz się, dlaczego niektóre „złote rady” idą na skróty i mogą przynieść więcej szkody niż pożytku.

29,90 zł 49,90 zł

Najniższa cena produktu 29,90 zł z dnia 26.03.2023

Darmowa wysyłka od 129,00 zł

Choroby układu krążenia są zdecydowanie główną przyczyną zgonów w Polsce. Zatrważające jest to, że jeszcze w roku 1960 choroby sercowo-naczyniowe odpowiadały za mniej niż jedną czwartą (23,4%) wszystkich zgonów, a już w 1991 roku były przyczyną ponad połowy śmierci (52,7%)! Jak wypadamy na tle innych krajów? W skali światowej… dość blado. Według WHO w 2017 roku z powodu chorób układu krążenia zmarło 31% ludności na świecie, 85% tych zgonów spowodowanych było zawałem serca lub udarem. Choroby sercowo-naczyniowe to grupa chorób naczyń serca, mózgu i naczyń obwodowych. Do najczęstszych należą: nadciśnienie tętnicze, miażdżyca, choroba niedokrwienna serca, zawał serca, udar mózgu, choroby naczyń mózgu, choroba wieńcowa, zakrzepica żył, arytmia.

Po tych dość smutnych, suchych faktach – promyk nadziei! Aż w 80% przypadków można zapobiec chorobom sercowo-naczyniowym!

Książka Ewy Trusewicz „Co Ci leży na sercu? Dieta w chorobach układu krążenia” nie jest kolejnym poradnikiem o tym, jak należy odżywiać się w miażdżycy. Dzięki niej zrozumiesz, co się dzieje w Twoim organizmie. Przekonasz się, dlaczego niektóre „złote rady” idą na skróty i mogą przynieść więcej szkody niż pożytku. Autorka, dietetyk kliniczny, zbiera w książce wiedzę medyczną opartą na faktach i dowodach, a nie na przypuszczeniach.

  

Na czym polega mit „złego” i „dobrego” cholesterolu? Czy smażenie mięsa jest rzeczywiście gorsze od pieczenia? Czy słusznie unikasz w diecie jajek i masła? Która dieta jest najlepsza dla „sercowców”? Czy dietą można wyregulować ciśnienie? To tylko kilka z ogromu zagadnień poruszanych w książce, która powinna stać się niezbędnikiem dla wszystkich narażonych i cierpiących na schorzenia układu krążenia.

 

Na czym polega mit „złego” i „dobrego” cholesterolu? Czy smażenie mięsa jest rzeczywiście gorsze od pieczenia? Czy słusznie unikasz w diecie jajek i masła? Która dieta jest najlepsza dla „sercowców”? Czy dietą można wyregulować ciśnienie? To tylko kilka z ogromu zagadnień poruszanych w książce, która powinna stać się niezbędnikiem dla wszystkich narażonych i cierpiących na schorzenia układu krążenia.

M1786
24 Przedmioty

Opis

ISBN
978-83-8043-770-8
Okładka
miękka
Wymiary
165 x 220 mm
Ilość stron
256
Dodaj opinię dla tego produktu
Loading...