Uczta na Wawelu. Książka nie tylko kulinarna
Uczta na Wawelu. Książka nie tylko kulinarna
Uczta na Wawelu. Książka nie tylko kulinarna
Uczta na Wawelu. Książka nie tylko kulinarna
Uczta na Wawelu. Książka nie tylko kulinarna
Poprzedni
Następny
Uczta na Wawelu. Książka nie tylko kulinarna
Uczta na Wawelu. Książka nie tylko kulinarna
Uczta na Wawelu. Książka nie tylko kulinarna
Uczta na Wawelu. Książka nie tylko kulinarna
Uczta na Wawelu. Książka nie tylko kulinarna

Uczta na Wawelu. Książka nie tylko kulinarna

Bartek Kieżun
  • Okładka : twarda
  • Wymiary : 210 x 255 mm
  • Ilość stron : 272
  • Rok wydania : 2022
  • Wydawca : Wydawnictwo Wawelskie
  • ISBN : 978-83-6664-856-2

Autor bestsellerowych przewodników kulinarnych, Bartek Kieżun, okrywa kulinarne tajemnice Wawelu.

90,00 zł

Najniższa cena produktu 90,00 zł z dnia 01.03.2024

Dostępny
Darmowa wysyłka od 149,00 zł
help_outlineZapytaj o produkt
Uczta na Wawelu. Książka nie tylko kulinarna

Uczta na Wawelu. Książka nie tylko kulinarna

Autor bestsellerowych przewodników kulinarnych, Bartek Kieżun, okrywa kulinarne tajemnice Wawelu.

Akceptuję zasady polityki prywatności  

redeem
Kupując ten produkt możesz zebrać 9 punktów lojalnościowych . Twój koszyk będzie zawierał 9 punktów Punkty możesz wymienić na kod rabatowy 4,50 zł .


account_circleWyślij do znajomego
Uczta na Wawelu. Książka nie tylko kulinarna

Uczta na Wawelu. Książka nie tylko kulinarna

Autor bestsellerowych przewodników kulinarnych, Bartek Kieżun, okrywa kulinarne tajemnice Wawelu.

Akceptuję zasady polityki prywatności  

Idealny prezent dla miłośników historii i kulinariów. Autor odkrywa niesamowite postacie, zabytki i miejsca związane z Wawelem. Nie jest to książka kucharska – to cała masa opowieści o mieszkańcach Wawelu i potrawach, które królowały wówczas na stołach. Zupa migdałowa, raki w śmietanie, knedle z morelami, obwarzanki Jadwigi Andegaweńskiej, czy baranina duszona w winie, ulubiona atrakcja Stanisława Augusta Poniatowskiego – to prawdziwie królewskie przysmaki. 

Na Wawelu dotykamy historii. Najróżniejszych: związanych z ludźmi, przedmiotami i miejscami. Przeszłość możemy tu zobaczyć, możemy ją poczuć, możemy wręcz nią oddychać, ale czy możemy jej posmakować? Bartek Kieżun prowadzi nas na spotkanie z Jadwigą i Jagiełłą, Stanisławem Leszczyńskim, słynnym kuchmistrzem Paulem Tremo i jeszcze słynniejszym wawelskim smokiem. Autor nie daje się zwieść kulinarnym mitom i po prostu podaje nam na tacy obwarzanki Jadwigi Andegaweńskiej i baraninę duszoną w winie, którą raczył się Stanisław August Poniatowski. Po podziwianiu arrasów radzi nam sięgnąć po szczupaka w szafranie. Dlaczego? Poczytajcie i rozsmakujcie się w historii.

dr hab. Jarosław Dumanowski, prof. UMK

Bartek Kieżun
K05234

Opis

Okładka
twarda
Wymiary
210 x 255 mm
Ilość stron
272
Rok wydania
2022
Wydawca
Wydawnictwo Wawelskie
ISBN
978-83-6664-856-2

Komentarze

Opinie mogą być dodawane tylko przez klientów, którzy kupili ten produkt

Loading...