• -20,00 zł
Ach, ten cukier! Odżywianie w cukrzycy, insulinooporności i otyłości.
Ach, ten cukier! Odżywianie w cukrzycy, insulinooporności i otyłości.
Ach, ten cukier! Odżywianie w cukrzycy, insulinooporności i otyłości.
Ach, ten cukier! Odżywianie w cukrzycy, insulinooporności i otyłości.
Ach, ten cukier! Odżywianie w cukrzycy, insulinooporności i otyłości.
Ach, ten cukier! Odżywianie w cukrzycy, insulinooporności i otyłości.
Ach, ten cukier! Odżywianie w cukrzycy, insulinooporności i otyłości.
Ach, ten cukier! Odżywianie w cukrzycy, insulinooporności i otyłości.
Poprzedni
Następny
Ach, ten cukier! Odżywianie w cukrzycy, insulinooporności i otyłości.
Ach, ten cukier! Odżywianie w cukrzycy, insulinooporności i otyłości.
Ach, ten cukier! Odżywianie w cukrzycy, insulinooporności i otyłości.
Ach, ten cukier! Odżywianie w cukrzycy, insulinooporności i otyłości.
Ach, ten cukier! Odżywianie w cukrzycy, insulinooporności i otyłości.
Ach, ten cukier! Odżywianie w cukrzycy, insulinooporności i otyłości.
Ach, ten cukier! Odżywianie w cukrzycy, insulinooporności i otyłości.
Ach, ten cukier! Odżywianie w cukrzycy, insulinooporności i otyłości.

Ach, ten cukier! Odżywianie w cukrzycy, insulinooporności i otyłości.

Anna Reguła
  • Okładka : miękka
  • Wymiary : 165 x 220 mm
  • Ilość stron : 280
  • Waga : 0,63 kg
  • Rok wydania : 2020
  • Wydawca : Wydawnictwo M
  • ISBN : 978-83-8043-667-1

Odpowiednia dieta jest najważniejszym elementem w leczeniu cukrzycy i insulinooporności. Mnóstwo pacjentów zadaje sobie pytanie: co można jeść bezpiecznie, a czego lepiej unikać? Anna Reguła, dyplomowana dietetyczka, rozwija wątpliwości i daje przydatne rady wszystkim zmagającym się z tymi chorobami.

29,90 zł 49,90 zł

Najniższa cena produktu 29,90 zł z dnia 26.09.2023

Darmowa wysyłka od 129,00 zł

Insulinooporność, cukrzyca, otyłość… Te schorzenia dotyczą coraz większej liczby osób. W XXI wieku stały się one chorobami cywilizacyjnymi. Jak z nimi walczyć? Co jeść w insulinooporności i cukrzycy? Co wyeliminować? Te pytania zadaje sobie obecnie coraz więcej pacjentów. Diagnoza tych schorzeń łączy się bowiem ściśle z naszymi nawykami żywieniowymi i koniecznością wprowadzenia zmian w codziennym jadłospisie.

GDZIE JEST TEN CUKIER

“Przecież nie jem nic słodkiego!”, “Nie kupuję słodyczy”, “Nie słodzę herbaty”... Znacie to? Unikacie słodkich przekąsek, a poziom cukru w Waszej krwi wciąż jest wysoki? Cukier to nie tylko batoniki i ciastka. Jadłospis przeciętnego Polaka wręcz obfituje w ten składnik. Dodatek cukru znajdziemy w wielu produktach spożywczych, także takich, które pozornie wydają się “zdrowe”. Dieta bogata w cukier, tłuszcze nasycone i produkty wysokoprzetworzone stanowi jeden z podstawowych czynników wpływających na problemy ze zdrowiem współczesnego człowieka.

INSULINOOPORNOŚĆ, CUKRZYCA, OTYŁOŚĆ… - CO JEŚĆ A CZEGO UNIKAĆ?

Anna Reguła, dyplomowana dietyczka i właścicielka popularnego konta @niekonieczniedietetycznie, w przejrzysty sposób omawia problem odżywiania w cukrzycy, insulinooporności i otyłości. Podaje przyczyny tych dolegliwości, wyjaśnia różnice między nimi i sposoby leczenia. Pokazuje co jeść, a czego unikać. Liczne inforgrafiki ułatwiają przyswojenie informacji.

Książka zawiera kilkadziesiąt przepisów dedykowanych dla osób zmagających się z insulinoopornością i cukrzycą. Różnorodność proponowanych dań pokazuje, że dieta dla diabetyków nie musi być pozbawiona smaku i wiązać się z licznymi wyrzeczeniami.

Cukrzyca jest chorobą nieuleczalną, ale można z nią żyć. Diagnoza to nie wyrok. Zmień swój styl życia i zawalcz o swoje zdrowie!

Anna Reguła
M1768

Opis

Okładka
miękka
Wymiary
165 x 220 mm
Ilość stron
280
Waga
0,63 kg
Rok wydania
2020
Wydawca
Wydawnictwo M
ISBN
978-83-8043-667-1
Loading...