• -5,00 zł
Zielnik

Zielnik. Jedzenie i domowe kuracje ziołami

Lisen Sundgren
  • Okładka : miękka
  • Wymiary : 160 x 245 mm
  • Ilość stron : 256
  • ISBN : 978-83-6740-616-1

Doświadczona zielarka objaśnia, jak korzystać z dobrodziejstw natury, by tworzyć wysmakowane dania oraz leki domowej receptury. Przedstawia przewodnik po niemal stu gatunkach dziko rosnących roślin jadalnych: drzewach, krzewach owocowych, ziołach, roślinach warzywnych i przyprawowych. Podaje miejsce ich występowania, zwięzłą informację kiedy można je zbierać.

54,90 zł 59,90 zł

Najniższa cena produktu 54,90 zł z dnia 02.05.2024

Darmowa wysyłka od 149,00 zł
help_outlineZapytaj o produkt
Zielnik. Jedzenie i domowe kuracje ziołami

Zielnik. Jedzenie i domowe kuracje ziołami

Doświadczona zielarka objaśnia, jak korzystać z dobrodziejstw natury, by tworzyć wysmakowane dania oraz leki domowej receptury. Przedstawia przewodnik po niemal stu gatunkach dziko rosnących roślin jadalnych: drzewach, krzewach owocowych, ziołach, roślinach warzywnych i przyprawowych. Podaje miejsce ich występowania, zwięzłą informację kiedy można je zbierać.

Akceptuję zasady polityki prywatności  

redeem
Kupując ten produkt możesz zebrać 5 punktów lojalnościowych . Twój koszyk będzie zawierał 5 punktów Punkty możesz wymienić na kod rabatowy 2,50 zł .


account_circleWyślij do znajomego
Zielnik. Jedzenie i domowe kuracje ziołami

Zielnik. Jedzenie i domowe kuracje ziołami

Doświadczona zielarka objaśnia, jak korzystać z dobrodziejstw natury, by tworzyć wysmakowane dania oraz leki domowej receptury. Przedstawia przewodnik po niemal stu gatunkach dziko rosnących roślin jadalnych: drzewach, krzewach owocowych, ziołach, roślinach warzywnych i przyprawowych. Podaje miejsce ich występowania, zwięzłą informację kiedy można je zbierać.

Akceptuję zasady polityki prywatności  

Dzikie pesto, ketchup z jarzębiny, eliksir różany czy bułeczki poziomkowe. Naturalny krem do twarzy czy maść z wosku pszczelego. A może ognisty winegret z chrzanem jako lekarstwo na przeziębienie?

Doświadczona zielarka Lisen Sundgren objaśnia, jak korzystać z dobrodziejstw natury, by tworzyć wysmakowane dania oraz leki domowej receptury. Przedstawia przewodnik po niemal stu gatunkach dziko rosnących roślin jadalnych: drzewach, krzewach owocowych, ziołach, roślinach warzywnych i przyprawowych. Podaje miejsce ich występowania, zwięzłą informację, kiedy można je zbierać, jak smakują, jaką posiadają wartość odżywczą i jaki mają wpływ na nasze zdrowie. A wszystko to zilustrowane przepięknymi grafikami, które pomogą rozpoznać każdą roślinę.

Wszyscy chcielibyśmy żyć oszczędniej i w zgodzie z naturą. Instynkt podpowiada, że byłoby to dla nas dobre. Brak nam jednak podstawowej wiedzy o właściwościach roślin oraz pewności, co z nimi robić. Na stronach Zielnika znajdziecie wszystkie niezbędne informacje o dziko rosnących roślinach jadalnych oraz pomysły i przepisy na pyszne dania, nalewki, napary czy kremy.

Lisen Sundgren - zielarka, pracuje w ogrodach Rosendals w centrum Sztokholmu. Od lat zbiera i dodaje do potraw dziko rosnące rośliny, stworzyła na nie modę wśród szwedzkich restauratorów. Publikuje, udziela wykładów, prowadzi warsztaty.

Lisen Sundgren
K05071

Opis

Okładka
miękka
Wymiary
160 x 245 mm
Ilość stron
256
ISBN
978-83-6740-616-1

Komentarze

Opinie mogą być dodawane tylko przez klientów, którzy kupili ten produkt

Loading...