• -10%

EBOOK Jedz zielone

Pyszne przepisy dla warzywnych niejadków.

Książka zawiera blisko 90 przepisów, które pozwalają najlepiej wykorzystać najlepiej zdrowotne właściwości zielonych warzyw, a jednocześnie przygotować smaczne i pełnowartościowe posiłki.
27,90 zł
25,11 zł Zniżka 10%
Brutto

Dostępny

Ilość

 

Bezpieczne Płatności dzięki PayPal i Dotpay

 

Darmowa dostawa od 129 złotych

 

Jesteśmy Dla Was od poniedziałku do piątku 8:00-16:00

Niewiele osób wynosi z domu rodzinnego prawidłowe nawyki żywieniowe, gdzie podstawę naszej piramidy pokarmowej stanowią warzywa i owoce. Często traktujemy je jako niesmaczny dodatek do dań na widok którego wiele osób, a zwłaszcza dzieci, ma „alergię”. Jedzenie warzyw kojarzymy też zwykle z dietami odchudzającymi, ale ich dobroczynne działanie na cały organizm ma dużo większe „pole rażenia”. Substancje w nich zawarte odżywiają nasze ciało, wzmacniają odporność, zapobiegają i chronią w sposób naturalny przed wieloma chorobami, a nawet leczą.

I tak likopen w pomidorach poprawia odporność i redukuje stan zapalny. Warzywa zawierające skrobię chronią przed rakiem przewodu pokarmowego. Jedzenie roślin z rodziny krzyżowych - brokułów, brukselki, kalafiora czy rzeżuchy, chroni nie tylko przed nowotworami, ale również ma pozytywny wpływ na mózg, wzrok, łagodzi alergiczne zapalenie dróg oddechowych. Pomagają one przy cukrzycy typu 2, a nawet są przydatne w leczeniu autyzmu. Dzięki warzywom w naszej diecie zmniejszamy ryzyko rozwoju chorób serca, udaru oraz nadciśnienia tętniczego.

Hanna Stolińska-Fiedorowicz obala mity o zielonych warzywach i udowadnia, że mogą na stałe zagościć w naszym menu jako smaczne i niecodzienne dania. Z książki dowiemy się jakie warzywa spożywać w poszczególnych miesiącach roku. Jak je przechowywać i przygotowywać, by wydobyć jak najwięcej z ich zdrowotnego potencjału. Autorka pokazuje również, w jaki sposób wprowadzić je do swojej diety w celu poprawy samopoczucia oraz zapobiegania poważniejszym dolegliwościom w przyszłości. Ostrzega również, kiedy spożywanie niektórych roślin może osłabiać lub
wzmacniać działanie przyjmowanych przez nas leków.

Paula Kraśniewska w blisko 90 przepisach pokazuje, że zielone warzywa i przyprawy
mogą przybrać postać smakowitych i sycących dań. Przełamuje stereotypy związane z
ich właściwościami, smakiem i wyniesionym z domu rodzinnego sposobem
przyrządzania.

Patronaty:


E220

Opis

ISBN:
978-83-8043-613-8
Ilość stron:
256

Specyficzne kody

Zobacz także

  • -15,00 zł
W magazynie

Dieta Daniela. Detoks

Dieta Daniela nazywana także Postem Daniela, to rodzaj diety odchudzającej, oczyszczającej, ale przede wszystkim leczniczej, opartej głównie na warzywach i owocach. Książka stanowi drugi tom z serii Smaki zdrowia. 

39,90 zł 24,90 zł -15,00 zł
  • -15,00 zł
W magazynie

Nie daj się alergii! Dieta...

Autorka w przystępny sposób wyjaśnia różnice między alergią a nietolerancją pokarmową. Rozprawia się z mitami na temat diet eliminacyjnych. Proponuje przepisy i listy zamienników zakazanych produktów. 

39,90 zł 24,90 zł -15,00 zł
S.O.S. dla tarczycy. Dieta w Hashimoto
  • -15,00 zł
W magazynie

S.O.S. dla tarczycy. Dieta...

Kompleksowy poradnik z najnowszymi doniesieniami naukowymi dotyczącymi zaleceń w chorobie Hashimoto oraz zbiór przepisów, z których samodzielnie można stworzyć kompletny jadłospis na wiele tygodni!
39,90 zł 24,90 zł -15,00 zł
  • -15,00 zł
W magazynie

S.O.S dla stawów. Wsparcie...

Ból stawów dotyka niemal każdego. Czasem mija szybko, ale zdarza się również, że jest sygnałem poważnych schorzeń. Kiedy należy się niepokoić? Jakie choroby może zwiastować? Jak można sobie pomóc? Badania naukowe wskazują na bardzo korzystny wpływ diety na przebieg leczenia.


39,90 zł 24,90 zł -15,00 zł

Komentarze

Napisz swoją opinię

EBOOK Jedz zielone

Pyszne przepisy dla warzywnych niejadków.

Książka zawiera blisko 90 przepisów, które pozwalają najlepiej wykorzystać najlepiej zdrowotne właściwości zielonych warzyw, a jednocześnie przygotować smaczne i pełnowartościowe posiłki.

Napisz swoją opinię